Gyakran Ismételt Kérdések

K: Hol lehet jelentkezni magára a konferenciára?

V: A konferenciára nem nálam (Bencsics Máté) lehet jelentkezni, hanem a konferencia szervezőinél (https://tdk.mmdsz.ro). Kérem, ezt a honlapot nézzétek át, rengeteg kérdésre ad választ. A hozzám beküldött absztraktokat, konferenciaregisztrációkat nem tudom a szervezők felé továbbítani.

K: Akkor mire lehet jelentkezni ezen a honlapon?

V: Én (Bencsics Máté) a konferenciára történő utazást szervezem. Ez magában foglal három egynapos kirándulást Marosvásárhely környékén. További info itt.

Erre az utazásra bárki jelentkezhet: előadók, vendégek, kísérők is, akár Budapestről, akár vidékről is.

Ezen felül részt veszek a Semmelweis Egyetem TDT pályázatának lebonyolításában, ami a szállást és regisztrációs díjat támogatja.
Erre ezen a jelentkezési lapon lehet jelentkezni. Erre a pályázatra csak Semmelweis hallgatók jelentkezhetnek.

K: Hogyan született a delegáció ötlete, miért jó ez?

V: Sajnos Marosvásárhelyen és környékén a tömegközlekedés nem megoldott igazán, inkább taxit használnak. Így kézenfekvőnek tűnt a konferencia helyszínéhez közelebb fekvő szállást foglalni, a Hotel Everesttel évek óta elégedettek vagyunk. A szabadidő eltöltésére Marosvásárhely nagyon alkalmas város, ugyanakkor a közeli környéken csodálatos látnivalók vannak, ahol több napot is el lehet tölteni. Ezek elérése szintén nagyon nehézkes lenne tömegközlekedéssel, ezért a konferencia mellett minden napra szervezünk egy buszos kirándulást.

K: Milyen esélyeim vannak a pályázaton?

V: SE TDT pályázat: A pályázatot úgy igényeltük, hogy a Semmelweis Egyetem előadóinak jelentős részének szállás és regisztrációs költségét átvállalja a TDT. Ezért mindenkit bíztatok a pályázásra, igyekszünk minél több előadót támogatni. Idén 30 hallgatót tudunk támogatni, a korábbi években ennél valamivel többen pályáztak, de a jelentkezők 80-90%-a nyert támogatást.

A buszútra pedig bárki jelentkezhet, de ennek van önköltségi része is.

K: Több előadással is szeretnék indulni a konferencián, támogatja a TDT a 2. előadásomat is?

V: Sajnos erre idén nincs lehetőség.

K: Akik nem pályáznak, vagy nem kapnak támogatást, hol laknak majd?

V: A delegáció számára lefoglalt Hotel*** Everestben korlátozott számban vannak még szobák, ez ügyben írj egy külön e-mailt ide: mtdk.semmelweis.univ@gmail.com

A helyi szervezők is biztosítanak szállást. A https://tdk.mmdsz.ro/index.php/kuelfoeldi-halgatok oldalon találtok információt. Ez kicsit messzebb van a konferencia helyszínétől, de olcsóbb.

K: Milyen határidőket kell betartani?

V: A konferencia időpontja: 2019. április 03 - 06. (javasolt hazautazás: ápr. 07.)

Absztraktfeltöltés: 2019. február 23 - 27.

Az SE TDT pályázatra 2019. febr. 19. 23:59-ig lehet jelentkezni.

A szervezett buszútra folyamatos a jelentkezés, de limitált férőhelyünk van, ha ez betelik, akkor egyénileg kell megoldani az utazást. Február 27-ig biztosan tudunk még helyet biztosítani a buszon, a legkedvezményesebb árú jelentkezésnek is ez a határideje. A korábbi évek tapasztalatai alapján a busz az utazás előtt néhány héttel telik meg. Jelentkezés hamarosan.

A kinti kirándulásokra azok is jelentkezhetnek, akik az oda ill. visszautat egyénileg oldják meg, amennyiben van szabad kapacitás.

K: Mikor kapunk válaszokat?

V: Az SE TDT pályázat eredményéről igyekszünk minél hamarabb (kb. febr. 21-ig) értesítést küldeni.

A buszútra az útiköltség önrészének kifizetésekor válik véglegessé a foglalás. (Részletek hamarosan.)

K: Mi történik, ha nem fogadják el az absztraktomat?

V: Erre a konferenciára a magyarországi hallgatók absztraktjait eddig kivétel nélkül elfogadták, ezért úgy gondolom, egy alapvető igényességgel megírt absztrakttal nem lehet probléma. Jelentkezzetek bátran! E mellett a konferencia remek lehetőség gyakorlásra, tapasztalatszerzésre is.

.