Gyakran Ismételt Kérdések
Itt add meg az alcímet

K:Hol lehet jelentkezni magára a konferenciára?

V:A konferenciára nem nálam (Csete Dánielnél) lehet jelentkezni, hanem a konferencia szervezőinél (http://tdk.mmdsz.ro). Kérem, ezt a honlapot nézzék át, rengeteg kérdésre ad választ. A hozzám beküldött absztraktokat, konferenciaregisztrációkat nem tudom a szervezők felé továbbítani.

K: Akkor mire lehet jelentkezni ezen a honlapon?

V:Én (Csete Dániel) a konferenciára történő utazást szervezem (már évek óta). Ez magában foglal három egynapos kirándulást Marosvásárhely környékén. További info itt.

Erre az utazásra bárki jelentkezhet: előadók, vendégek, kísérők is, akár Budapestről, akár vidékről is.

Ezen felül koordinálom a Semmelweis Egyetem TDT pályázatának lebonyolítását, ami a szállást és regisztrációs díjat támogatja. Erre ezen a jelentkezési lapon ( https://goo.gl/forms/GicMKMP40s3zBYCN2 ) lehet jelentkezni. Erre a pályázatra csak Semmelweis hallgatók jelentkezhetnek.

K: Hogyan született a delegáció ötlete, miért jó ez?

V: Sajnos Marosvásárhelyen és környékén a tömegközlekedés nem nagyon megoldott, inkább taxit használnak. Így kézenfekvőnek tűnt a konferencia helyszínéhez közelebb fekvő szállást foglalni, a Hotel Everesttel évek óta elégedettek vagyunk. A szabadidő eltöltésére Marosvásárhely egy nagyon alkalmas város, de a közeli környéken csodálatos látnivalók vannak, ahol több napot is el lehet tölteni. Ezek elérésé szintén nagyon nehézkes lenne tömegközlekedéssel, ezért a konferencia mellett minden napra szervezünk egy buszos kirándulást.

K: Milyen esélyeim vannak a pályázaton?

V: SE TDT pályázat: A pályázatot úgy igényeltük, hogy a Semmelweis Egyetem előadóinak jelentős részének szállás és regisztrációs költségét átvállalja a TDT. Ezért mindenkit bíztatok a pályázásra, igyekszünk minél több előadót támogatni. Idén 30 hallgatót tudunk támogatni, a korábbi években ennél valamivel többen pályáztak, de a jelentkezők 80-90%-a nyert támogatást.

A buszútra pedig bárki jelentkezhet, de ennek van önköltségi része is.

K: Több előadással is szeretnék indulni a konferencián, támogatja a TDT a 2. előadásomat is?

V: Sajnos erre idén nincs lehetőség.

K: Akik nem pályáznak, vagy nem kapnak támogatást, hol laknak majd?

V: A delegáció számára lefoglalt Hotel*** Everestben korlátozott számban vannak még szobák, ez ügyben írj egy külön e-mailt ide: mtkd.tdk@gmail.com

A helyi szervezők is biztosítanak szállást. A http://tdk.mmdsz.ro/index.php/kuelfoeldi-halgatok oldalon találtok információt. Ez kicsit messzebb van a konferencia helyszínétől, de olcsóbb.

K: Milyen határidőket kell betartani?

V: A konferencia időpontja: 2017. március 29 - április 1. (javasolt hazautazás: ápr. 2.)

Absztraktfeltöltés: 2017. február 19 - 24.

Az SE TDT pályázatra 2017. febr. 15. 23:59-ig lehet jelentkezni.

A szervezett buszútra folyamatos a jelentkezés, de limitált férőhelyünk van, ha ez betelik, akkor egyénileg kell megoldani az utazást. Február 28-ig biztosan tudunk még helyet biztosítani a buszon, a legkedvezményesebb árú jelentkezésnek is ez a határideje. A korábbi évek tapasztalatai alapján a busz az utazás előtt néhány héttel telik meg.

A kinti kirándulásokra azok is jelentkezhetnek, akik az oda ill. visszautat egyénileg oldják meg, amennyiben van szabad kapacitás.

K: Mikor kapunk válaszokat?

V: Az SE TDT pályázat eredményéről igyekszem minél hamarabb (kb. febr. 18-ig) értesítést küldeni.

A buszútra az útiköltség önrészének kifizetésekor válik véglegessé a foglalás. (részletek ott)

K: Mi történik, ha nem fogadják el az absztraktomat?

V: Erre a konferenciára a magyarországi hallgatók absztraktjait eddig kivétel nélkül elfogadták, ezért úgy gondolom, egy alapvető igényességgel megírt absztrakttal nem lehet probléma. Jelentkezzetek bátran! E mellett a konferencia remek lehetőség gyakorlásra, tapasztalatszerzésre is.

.